Északkelet-magyarországi Regionális Régészeti Konferencia

Tisztelt Vendégünk!

 
A miskolci Herman Ottó Múzeum tisztelettel meghívja Önt a közelmúltban Északkelet-Magyarország területén végzett régészeti kutatások eredményeit bemutató, 10. jubileumi Északkelet-magyarországi Regionális Régészeti Konferenciára. 
 
2011-ben az első ÉMRK-t azzal a szándékkal hívtuk életre, hogy évente egy alkalommal lehetőséget biztosítsunk a régiót (valamint annak határon túli területeit is) érintő régészeti kutatómunkák eredményeinek egymással történő megosztására, közös gondolkodásra. 
A rendezvény az elmúlt évtized folyamán a tudományterület képviselőinek egyik kiemelt találkozási pontjává vált, melyben a szakmai eszmecserén túl fontos szerepet játszik a Herman Ottó Múzeumra jellemző közvetlen légkör. Nem csupán a kutatókat invitáljuk évről-évre, hanem a munkánkat támogató szervezeteket és régészet iránt érdeklődő civileket is rendre szívesen látjuk ezeken a napokon. 
 
A kerek évfordulóra való tekintettel idén tíz neves meghívott szakember mutatja be nagyobb, szintetizáló jellegű kutatásának eredményét egy-egy előadásban, a régióban kutatható szinte valamennyi korszakot érintve. Bár a tavalyi évben a járványügyi helyzetre való tekintettel el kellett halasztanunk, idén a megszokottak szerinti kötetlen, családias hangulattal, szerény fogadással várjuk a vendégeket.
 
A rendezvény időpontja: 2022. március 3. csütörtök, 9:30-tól
A rendezvény helyszíne: Miskolci Galéria (Rákóczi Ferenc u. 2)
 
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken elérhető űrlap segítségével lehetséges:
 
Idén csak limitált létszámban tudunk vendégeket fogadni, a beérkezett regisztrációk sorrendjében!
 
A rendezvényen az aktuális járványügyi rendelkezések érvényesek. 
 
Meghívásunk megtisztelő elfogadásában bízva,
Tisztelettel:
 
 az intézmény vezetősége és a rendezvény szervezői
 
A Rezümékötet ide kattintva olvasható
One Comment
Idén újra megrendezésre kerül az ÉMRK - Hermuz
2022.03.01. 10:52

[…] és részletes program erre a linkre kattintva érthető […]

Hozzászólás